ΕΕΔΣΑ: Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec 2023

ΕΕΔΣΑ: Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec 2023
Πέμπτη, 09/03/2023 - 13:12

Τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββαττο 18 Μαρτίου, στα πλαίσια της Verdetec, είναι: Οικονομικά Εργαλεία για τη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία

Η ΕΕΔΣΑ προσκαλεί τα μέλη και φίλους της σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης 90 λεπτών το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00-15.30 στο πλαίσιο του VERDETEC FORUM, στο MEC Παιανίας (ελεύθερη είσοδος).

Η συζήτηση αφορά στην εφαρμογή οικονομικών εργαλείων για την επιτυχή μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία”.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις ορθής εφαρμογής στην πράξη των βασικότερων οικονομικών δοκιμασμένων εργαλείων παροχής κινήτρων/αντικινήτρων για την ενίσχυση της ιεραρχίας διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση, ανακύκλωση, άλλου είδους ανάκτηση.

1) Πληρώνω όσο Πετάω- ΠοΠ Εναλλακτικές Επιλογές για τη χωριστή συλλογή και τιμολόγηση. Η σημασία των πιλοτικών εφαρμογών και των έξυπνων συστημάτων.

2) Επιβραβεύομαι όσο Διαχωρίζω - ΕοΔ Τρόποι και δράσεις προς επιβράβευση, η σημασία της ενεργού συμμετοχής της σχολικής κοινότητας, ο συνδυασμός των ωφελειών με το ΠοΠ.

3) Διαβάθμιση Κόστους, Τέλη, Φόροι στην κατανάλωση προϊόντων και στην ταφή αποβλήτων Ο κανονισμός τιμολόγησης των Δήμων από τους ΦοΔΣΑ, η διαβάθμιση των εισφορών των Δήμων. Το τέλος ταφής και την ορθολογική διάθεσή του στους Δήμους. Τα περιβαλλοντικά τέλη στην κατανάλωση (π.χ. πλαστικά μιας χρήσης κ.λ.π.)

Η συζήτηση θα γίνει σε μορφή στρογγυλής τραπέζης στο χώρο WORKSHOP 2, σε δύο κύκλους

Α) Τοποθέτηση

Β) Ερωτήσεις -Απαντήσεις, με προσκεκλημένους φορείς και ομιλητές:

  • ΥΠΕΝ – ΓΓΣΑΠ Μ. Γραφάκος
  • YΠΕΝ – ΓΓΦΥΠ Π. Βαρελίδης
  • ΠΕΔ Αττικής – Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Γ. Κωνσταντέλλος
  • ΔΙΚΤΥΟ ΦοΔΣΑ – Πρόεδρος Γ. Καπεντζώνης
  • ΣΕΠΑΝ – Αντιπρόεδρος Α’ Α. Λουκάτος
  • ΕΕΔΣΑ – Πρόεδρος Γ. Ηλιόπουλος

Επίσης, έχει προσκληθεί ο ΕΟΑΝ και αναμένεται η επιβεβαίωση συμμετοχής του.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ΓΓ της ΕΕΔΣΑ Κ. Μουστάκας και τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος του Ecopress.gr Α. Δεμερτζής.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης το περιοδικό / ιστοσελίδα Water&Waste.gr

H ΕΕΔΣΑ ευχαριστεί τη διοργανώτρια αρχή Τ-Press της Έκθεσης (Verdetec.gr), υπό την αιγίδα της οποίας φιλοξενείται η εκδήλωση στο Verdetec Forum.