Η Siemens συνεργάζεται την ινδική Hinduja Group για υποδομή φόρτισης EV

Η Siemens συνεργάζεται την ινδική Hinduja Group για υποδομή φόρτισης EV
Παρασκευή, 09/04/2021 - 16:30

Η Siemens Limited και το Switch Mobility Automotive Limited του ομίλου Hinduja υπέγραψαν ένα μνημόνιο συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Η Siemens δήλωσε επίσης ότι η Siemens Financial Services (SFS), ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Siemens AG, θα εξετάσει μια επένδυση μειοψηφίας στην OHM Global Mobility Private Limited, μιας άλλης εταιρείας του ομίλου Hinduja.

Η Switch Mobility θα φέρει τα ηλεκτρικά της εμπορικά οχήματα στην Ινδία, ενώ η Siemens θα παρέχει την τεχνολογία υποδομής φόρτισης και τη λύση λογισμικού διαχείρισης υποδομής φόρτισης για την ενίσχυση της ενεργειακά αποδοτικής λειτουργίας των φορτιστών, δήλωσε η Siemens.

Σύμφωνα με τη Siemens, θα συνεργαστεί επίσης με τη Switch Mobility σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα όπως το eMobility-as-a-Service (eMaas), την ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας αποθέματος, το Vehicle-to-Grid (V2G) καθώς και το on-site / off- ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της αξιοποίησης μπαταριών από επαγγελματικά οχήματα.

«Με την εμπειρία μας από περισσότερα από 230 ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν ήδη με επιτυχία στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουμε τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης για την επέκταση της Switch στην Ινδία, την Ευρώπη και σε πολλές παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Dheeraj Hinduja, Πρόεδρος της Switch Mobility.

«Η Siemens είναι παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις ηλεκτροκίνησης για επαγγελματικά οχήματα. Έχουμε υλοποιήσει έργα για ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τη Switch Mobility, σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε υψηλής ποιότητας τεχνο-εμπορικές λύσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτροκίνησης στην Ινδία ", δήλωσε ο Sunil Mathur, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Limited.

Η Switch Mobility Automotive και η OHM Global Mobility είναι δύο ινδικές θυγατρικές εμπορικών οχημάτων, της Ashok Leyland Limited.

Πηγή: IANS