Βίντεο: Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος με παλιρροιακή ενέργεια από την Nova Innovation

Βίντεο: Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος με παλιρροιακή ενέργεια από την Nova Innovation
Δευτέρα, 22/03/2021 - 15:54

Η εταιρεία Nova Innovation χρησιμοποιεί την παλιρροιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσει ηλεκτρικά οχήματα στις νήσους Σέτλαντ της Σκωτίας.

Πιο συγκεκριμένα ο προγραμματιστής θαλάσσιας ενέργειας έχει κατασκευάσει το πρώτο σημείο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος όπου οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους από παλιρροιακή ενέργεια.

Πρόκειται για το σημείο φόρτισης που βρίσκεται στις ακτές του Bluemull Sound στο λιμάνι Cullivoe στο νησί Yell στις νήσους Σέτλαντ, ένα έργο που έλαβε χρηματοδότηση από την Transport Scotland για την εγκατάσταση της υποδομής φόρτισης EV στο πλαίσιο της μετάβασης στην καθαρή ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Innovation, Simon Forrest, δήλωσε:

«Η τεχνολογία μας παράγει ηλεκτρισμό από την τεράστια δύναμη των θαλασσών και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούμε τη ζωή μας - από το πώς φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι τσάι στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Τώρα, έχουμε τώρα την πραγματικότητα της φόρτισης των αυτοκινήτων από παλιρροιακή ενέργεια, η οποία δείχνει τα τεράστια βήματα που κάνουμε στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και την επίτευξη καθαρού μηδενισμού, συνεργαζόμενοι με το φυσικό μας περιβάλλον».

https://www.youtube.com/watch?v=obgP1PRaj8s&t=52s&ab_channel=NovaInnovationLtd