Porsche: Συμμετοχή στη χρηματοδότηση του κατασκευαστή ηλεκτρικών σούπερκαρ Rimac

Porsche: Συμμετοχή στη χρηματοδότηση του κατασκευαστή ηλεκτρικών σούπερκαρ Rimac
Δευτέρα, 01/03/2021 - 12:16

Η μονάδα της Volkswagen, Porsche, συμμετέχει σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Rimac Automobili, έτσι ώστε ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σούπερκαρ να συγκεντρώσει 130 - 150 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Mate Rimac στο εβδομαδιαίο Automobilwoche.

Η συγκέντρωση χρημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε δύο έως τρεις μήνες και ένας άλλος γύρος προγραμματίζεται στο τέλος του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του Rimac στο εμπορικό περιοδικό.

Η Porsche κατέχει ποσοστό 15,5% στη Rimac Automobili και θα μπορούσε να το αυξήσει σε λίγο κάτω από το 50% σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει επίσης τη μεταφορά της μάρκας του σούπερκαρ της Volkswagen, Bugatti, στη Rimac, σύμφωνα με το Automobilwoche.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι συζητήσεις για το μέλλον της Bugatti συνεχίζονται και ότι η Rimac θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο καθώς οι μάρκες ήταν μια καλή τεχνολογική εφαρμογή, προσθέτοντας ότι αναμενόταν απόφαση στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Rimac έχει αναπτύξει μια ηλεκτρική πλατφόρμα σούπερκαρ, την οποία παρέχει σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Automobili Pininfarina.

«Τα σούπερκαρ έχουν περιορισμένη αγορά, η αγορά εξαρτημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την εταιρεία μας», δήλωσε ο Rimac στην Automobilwoche.

Πηγή: Reuters