Ουκρανία: Σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής χτύπησαν οι ρωσικές δυνάμεις

Ουκρανία: Σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής χτύπησαν οι ρωσικές δυνάμεις
Unsplash
Δευτέρα, 12/09/2022 - 17:13

Σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φέρονται να έπληξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία όπως μετέδωσε τα ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 30 οικισμοί, μεταξύ των οποίων το Κραματόρσκ και το Ντνίπρο, υπέστησαν ρωσικά πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα την τελευταία ημέρα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στην τακτική ενημέρωση που έκανε στο Facebook τη Δευτέρα.

Στο Χάρκοβο, ένα από τα τουλάχιστον δύο εργοστάσια παραγωγής ενέργειας που χτυπήθηκαν από πυραύλους, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση για να τη χάσει και πάλι αργότερα τη Δευτέρα, αφού δέχθηκε επανειλημμένα βομβαρδισμούς, μετέδωσε το Interfax-Ukraine, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης.

Το βράδυ της Κυριακής, η εταιρεία κοινής ωφέλειας Ukrenergo ανέφερε ζημιές από ρωσικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις του ηλεκτρικού δικτύου στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας. Χτυπήθηκε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στην περιοχή του Χάρκοβο, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Πολτάβα, ενώ ο κυβερνήτης του Χάρκοβο δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής έχει αποκοπεί.