Σ. Φάμελλος: “Αφαιρούν και τα Ιαματικά Λουτρά και τις Πηγές από τους Δήμους για να τα δώσουν σε κολλητούς;”

Σ. Φάμελλος: “Αφαιρούν και τα Ιαματικά Λουτρά και τις Πηγές από τους Δήμους για να τα δώσουν σε κολλητούς;”
Τρίτη, 23/02/2021 - 11:19

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε τη λύση και για τις Ιαματικές Πηγές και τα Λουτρά. Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού τα παίρνει από τους Δήμους και τους αφαιρεί και την περιουσία και την αρμοδιότητα του ιαματικού – θερμαλιστικού τουρισμού.

Μεταφέρουν την περιουσία των Δήμων σε μια Ανώνυμη Εταιρία για όλες τις Ιαματικές πηγές και τα Λουτρά της χώραςπου θα μπορεί με κυβερνητικές επιλογές να αναθέτει τη διαχείριση των ιαματικών πηγών και λουτρών στους κολλητούς τους συστήματος εξουσίας του Μαξίμου. Τι τους ενδιαφέρουν οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική ανάπτυξη; Να τακτοποιήσουν τους κολλητούς τους μόνο ενδιαφέρονται!

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η τοπική οικονομία παραγκωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα οι Δήμοι χάνουν πολύτιμα έσοδα από την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών που έχουν μέχρι σήμερα!

Η επιλογή αυτή επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά και τη περιοχή της Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης εφόσον οι Δήμοι Λαγκαδά, Βόλβης και Θέρμης θα δουν να μειώνεται η περιουσία τους, οι αρμοδιότητές τους και οι αναπτυξιακές τους δυνατότητες. Τα Λουτρά του Λαγκαδά, τα Λουτρά της Απολλωνίας και η ιαματική πηγή της Σουρωτής δεν θα είναι πλέον περιουσία και αρμοδιότητα των Δήμων, ούτε υπόθεση των τοπικών κοινωνιών. Και πολλές άλλες περιοχές, που θα είχαν αυτή τη δυνατότητα αν είχαμε μια Αυτοδιοίκηση που λειτουργεί ως παράγοντας τοπικής ανάπτυξης, με αρμοδιότητες, πόρους και στελέχη.

Πως το λέγανε σε μια διαφήμιση: «όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα». Καθαρές δουλειές από μια άδικη κυβέρνηση της Δεξιάς που θέλει να τα ξεπουλήσει όλα. Δουλειές όμως μόνο για τους συνομιλητές του κου Μητσοτάκη και κάποιους ολιγάρχες. Για την κοινωνία και την οικονομία τίποτα. Ούτε τη δεκαετία του ’60 δεν γινόταν αυτό…