Siemens Energy: Περικοπές 7800 θέσεων εργασίας

Siemens Energy: Περικοπές 7800 θέσεων εργασίας
Τρίτη, 02/02/2021 - 13:44

Η Siemens Energy πρόκειται να περικόψει περίπου 7800 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης κόστους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει το 67% της Siemens Gamesa, δήλωσε ότι τα τρία τέταρτα των μειώσεων θα γίνουν στη διαχείριση, τη διοίκηση και τις πωλήσεις.

Περίπου 3000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στη Γερμανία, 1700 στις ΗΠΑ και 3100 σε άλλες τοποθεσίες παγκοσμίως. Οι μειώσεις έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος του οικονομικού έτους 2025, με μεγάλο μέρος να εφαρμόζεται έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023.

Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε σήμερα και άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων κόστους που σχετίζονται με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, των αγορών και της εφοδιαστικής, για τον εξορθολογισμό του πληροφοριακού τοπίου.

«Η αγορά ενέργειας αλλάζει σημαντικά κάτι που προσφέρει ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει και μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy Christian Bruch.

«Με αυτό το πρόγραμμα επιθυμούμε να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και την οικονομική μας δύναμη για να διαμορφώσουμε τον ενεργειακό κόσμο του αύριο. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτό είναι ένα προκλητικό πρόγραμμα για τους υπαλλήλους μας. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε αυτά τα μέτρα με τον πιο κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε καθώς η Siemens Energy ανέφερε ότι το προσαρμοσμένο EBITDA για το πρώτο τρίμηνο, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ήταν 243 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δηλαδή μια ζημιά 117 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2020.