General Motors: Νέοι στόχοι για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2040

General Motors: Νέοι στόχοι για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2040
Παρασκευή, 29/01/2021 - 14:29

Η General Motors (GM) ανακοίνωσε νέα σχέδια για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040, κυρίως με την επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

«Η General Motors έχει δεσμευτεί να επιτύχει την ουδετερότητα σε σχέση με τον άνθρακα στα παγκόσμια προϊόντα και τις δραστηριότητές της έως το 2040, υποστηριζόμενη από τη δέσμευση στόχων που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η στρατηγική βασίζεται στη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, σε διάφορες τεχνολογίες οχημάτων μηδενικών εκπομπών, στην προμήθεια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και στην αξιοποίηση των αντισταθμίσεων.

Μέχρι το 2035, η εταιρεία σχεδιάζει να εξαλείψει όλες τις εκπομπές από «νέα ελαφριά εμπορικά οχήματα», κάτι που αφορά τα αυτοκίνητα και τα μικρά φορτηγά.

Η GM ανέφερε επιπλέον ότι θα διαθέσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ενώ μέχρι το τέλος του 2025, το 40% των αμερικανικών μοντέλων της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Τέλος, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μια αύξηση από τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν προγραμματιστεί πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγές: ANI / Sputnik