Siemens Gamesa: Κέρδη 121 εκατ. ευρώ για για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021

Siemens Gamesa: Κέρδη 121 εκατ. ευρώ για για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021
Παρασκευή, 29/01/2021 - 13:18

Η Siemens Gamesa ανέφερε κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ύψους 121 εκατ. ευρώ για για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Όμως, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019, η εταιρεία ανέφερε ζημία ύψους 136 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία γίνεται φανερό ένα περιθώριο 5,3% εσόδων, χάρη στη δύναμη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Αναφέρεται ότι το καθαρό εισόδημα που αναλογεί στους μετόχους της Siemens Gamesa ανήλθε στα 11 εκατ. ευρώ.

Επιπλεον, σημειώθηκε μία αύξηση εσόδων κατά 15% σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, στα 2.295 εκατ. ευρώ, λόγω της ισχυρής απόδοσης πωλήσεων τόσο στον υπεράκτιο τομέα όσο και στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, επηρεάστηκε αρνητικά από την υποτίμηση του νομίσματος.

Εξαιρουμένου αυτού του αντίκτυπου, οι διευθυντές δήλωσαν ότι τα έσοδα θα είχαν αυξηθεί κατά 21%, στα 2.427 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στον χερσαίο τομέα συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, ο αντίκτυπος παραμένει χαμηλότερος από ό, τι το προηγούμενο οικονομικό έτος και το διοικητικό συμβούλιο αναμένει ότι κατά τα επόμενα τρίμηνα θα υπάρξει ανάπτυξη, καθώς θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Ο ισολογισμός της Siemens Gamesa για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 αντικατοπτρίζεται στην οικονομική κατάσταση, με 4,4 δισ. ευρώ χρηματοδότησης, από τα οποία η εταιρεία είχε αντλήσει περίπου 1,3 δισ. Ευρώ, και συνολική ρευστότητα στο ποσό των 4,6 δισ. ευρώ. Το καθαρό χρέος ανήλθε στα 476 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen, δήλωσε:

«Η απόδοσή μας κατά το πρώτο τρίμηνο δείχνει τη δέσμευσή μας να δώσουμε προτεραιότητα στην κερδοφορία, στις ταμειακές ροές και τη βιωσιμότητα, που αποτελούν τους μοχλούς της στρατηγικής μας, για να επαναφέρουμε την εταιρεία στη βιώσιμη κερδοφορία. Ταυτόχρονα, η απόδοσή μας δείχνει ότι η Siemens Gamesa κατέχει ηγετική θέση στη μετάβασης προς την καθαρή ενέργεια».