HAEE: Το 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης και τα αποφασιστικά βήματα της Ελλάδας για την προώθησή της ηλεκτροκίνησης

HAEE: Το 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης και τα αποφασιστικά βήματα της Ελλάδας για την προώθησή της ηλεκτροκίνησης
Δευτέρα, 25/01/2021 - 17:24

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) σε συνεργασία με την οικονομική ιστοσελίδα Ιnsider.gr, διοργάνωσαν το ετήσιο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση, την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021.

Το Συνέδριο διεξήχθη με διαδικτυακή παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων και ζωντανή αναμετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με στόχο την αλλαγή του μοντέλου των μετακινήσεων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση δεν εξαντλείται σε παροχή κινήτρων, αλλά αναγνωρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης με νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σε αυτή την ευτυχή συγκυρία και μέσα από τις ομιλίες εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, του ιδιωτικού τομέα και του ακαδημαϊκού χώρου, το Συνέδριο έδωσε έμφαση σε πληθώρα θεματικών που αφορούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα των μεταφορών προς μία περισσότερο πράσινη κατεύθυνση, στις καινοτομίες σε τεχνολογία και καύσιμα, στους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και τις υποδομές φόρτισης, καθώς και στην ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο ολόκληρου του Συνεδρίου

https://youtu.be/Nc1pGCpSVk8

Δείτε ΕΔΩ τα βίντεο ανά Συνεδρία

Δείτε ΕΔΩ τη σύνοψη των τοποθετήσεων των ομιλητών