Vattenfall: Θα παρέχει ενέργεια σε εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος στη Σουηδία

Vattenfall: Θα παρέχει ενέργεια σε εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος στη Σουηδία
Δευτέρα, 11/01/2021 - 13:18

Η σουηδική και η εταιρεία εξόρυξη σιδηρομεταλλέυματος Kaunis Iron υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων για την ανάπτυξη λύσεων ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα, για την τροφοδοσία ενός από τους ιστοτόπους σιδηρομεταλλεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Vattenfall δήλωσε ότι αιολικά έργα όπως το Käymävaara και το Selkävaara μπορούν να παίξουν «σημαντικό ρόλο» στην τροφοδότησης του έργου Pajala.

Επιπλέον, η Vattenfall και η Kaunis Iron επιθυμούν να αναπτύξουν λύσεις για την ηλεκτροδότηση της μεταφοράς επιβατών και πετρωμάτων στο ορυχείο και σε άλλα μέρη του έργου, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για λύσεις μεταφοράς απαλλαγμένης από ορυκτά καύσιμα, μεταξύ του ορυχείου στο Kaunisvaara και του τερματικού σταθμού μεταφόρτωσης στο Pitkäjärvi.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kaunis Klas Dagertun δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ένα «σημαντικό βήμα» για την επίτευξη του στόχου να γίνει η εταιρεία ένας από τους πλέον βιώσιμους προμηθευτές σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Vattenfall, Anna Borg, δήλωσε:

«Είναι θετικό ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Kaunis Iron για να κάνουμε ένα βήμα προς την αύξηση της ηλεκτροδότησης προκειμένου να καταργήσουμε σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα, το οποίο είναι απαραίτητο βήμα στην κοινή μας προσπάθεια για τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας. Οι λύσεις χωρίς ορυκτά έχουν μια φυσική θέση στη μελλοντική κοινωνία και τη βασική βιομηχανία».