Eνεργειακή συνεργασία της ιταλικής Eni με την Κίνα

Eνεργειακή συνεργασία της ιταλικής Eni με την Κίνα
Δευτέρα, 04/01/2021 - 19:55

Σε συμφωνία για την προώθηση της συνεργασίας τους προχώρησαν η ιταλική Eni και το Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (ICC-NDRC) της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Huang Yong, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης με σκοπό την ενεργειακή συνεργασία με την ευκαιρία της Μικτής Κυβερνητικής Επιτροπής Κίνας-Ιταλίας.

Το μνημόνιο καθιερώνει ένα πλαίσιο συνεργασίας που στοχεύει στη διευκόλυνση κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ της Eni και κινεζικών εταιρειών σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα στην Κίνα και διεθνώς. Μια τέτοια συνεργασία επιτρέπει στην Eni και στο ICC-NDRC να ανταλλάσσουν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές, να εκτιμούν τον αντίκτυπο των ενεργειακών πολιτικών και των κανονισμών της αγοράς, να προσδιορίζουν τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να αναπτύσσουν σχέσεις με κινεζικά ιδρύματα και εταιρείες σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό επίπεδο.