Νέο αιολικό πάρκο ισχύος 34 MW στη Σουηδία με τη σφραγίδα της Vestas

Νέο αιολικό πάρκο ισχύος 34 MW στη Σουηδία με τη σφραγίδα της Vestas
Τρίτη, 22/12/2020 - 11:13

Tη Vestas επέλεξε η Rabbalshede Kraft AB για το νέο αιολικό πάρκο Årjäng NV2 ισχύος 34 MW που θα βρίσκεται στην κομητεία Värmland στη δυτική-κεντρική Σουηδία. Το έργο θα περιλαμβάνει οκτώ ανεμογεννήτριες V150-4,2 MW με πύργους 155m μαζί με μια 25ετή σύμβαση υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000), βελτιστοποιώντας την παραγωγή ενέργειας για τη διάρκεια ζωής του έργου.

«Το έργο Årjäng NV2 είναι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου μας και ένα περαιτέρω βήμα στη στρατηγική μας ανάπτυξη και τη φιλοδοξία μας να διαμορφώσουμε τη βιώσιμη και ανανεώσιμη ενέργεια του αύριο. Η Vestas είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης στην περιοχή και έχει δείξει μεγάλη αντοχή και δέσμευση σε όλο το έργο », λέει ο Peter Wesslau Διευθύνων Σύμβουλος της Rabbalshede Kraft AB.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας Rabbalshede Kraft AB για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στις δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας πλατφόρμας 4 MW και των υπηρεσιών μας», δηλώνει ο Juan Furones, Αντιπρόεδρος, Sales North & West, Vestas Northern & Central Ευρώπη. Οι ανεμογεννήτριες V150-4,2 MW είναι κορυφαία επιλογή για την συγκεκριμένη περιοχή και θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση για τον πελάτη μας ».

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και μια λύση VestasOnline Business SCADA, δηλαδή τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας του στροβίλου και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

 Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του αιολικού έργου για το τρίτο τρίμηνο του 2022