Siemens Energy: Ξεκινά τις εργασίες για τον σταθμό μετατροπής για μεταφορά καθαρής ενέργειας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Δανίας

Siemens Energy: Ξεκινά τις εργασίες για τον σταθμό μετατροπής για μεταφορά καθαρής ενέργειας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Δανίας
Δευτέρα, 30/11/2020 - 16:41

H Siemens Energy ξεκίνησε τις εργασίες στο σταθμό μετατροπής ηλεκτρικού ρεύματος στο Bicker Fen στο Λίνκολνσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, ισχύος 1400 MW, με την Viking Link, που θα επιτρέψει τη μεταφορά καθαρής ενέργειας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας.

Ο σταθμός μετατροπής θα καλύψει 300 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι εξοπλησμένος με την υπερσύγχρονη τεχνολογία HVDC Plus, που θα επιτρέπει την εξαγωγή και εισαγωγή ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου και υπόγειου καλωδίου 765 χιλιομέτρων από και προς τη Δανία.

Στον σταθμό θα γίνεται η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και του συνεχούς ρεύματος (DC). Το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) χρησιμοποιείται στο σύστημα μετάδοσης ρεύματος κάθε χώρας, ενώ το συνεχές ρεύμα (DC) χρησιμοποιείται για την αποστολή ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις κατά μήκος των υποθαλάσσιων καλωδίων.

Μάλιστα, ένας ίδιος σταθμός μετατροπής θα κατασκευαστεί στο άλλο άκρο της στη Δανία.

Συνολικά περίπου 60 άτομα εργάζονται στον ιστότοπο ακολουθώντας τις κυβερνητικές και βιομηχανικές οδηγίες για τη διαχείριση του Covid-19.

Ο επικεφαλής των λύσεων μεταφοράς ρεύματος της Siemens Energy UK&I, Mark Pilling, δήλωσε:

«Η Viking Link θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στο μελλοντικό ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας τη μετάδοση ενέργειας με τη Δανία. Αυτό θα επιτρέψει την περαιτέρω αποανθρακοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και θα βοηθήσει να φτάσει στις μηδενικές εκπομπές».

Σημειώνεται ότι η Viking Link είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της National Grid Ventures, μέρος της National Grid, και της δανικής Energinet.

Με στοιχεία από: renews.biz

Φωτογραφία: National Grid