Repsol: Επένδυση 5,5 δις ευρώ για την επίτευξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Repsol: Επένδυση 5,5 δις ευρώ για την επίτευξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα
Πέμπτη, 26/11/2020 - 16:07

Η Repsol πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα μεταξύ 2021 και 2025.

Η προτεινόμενη επένδυση ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί περίπου στο 30% μίας μεγαλύτερης δέσμευσης της εταιρείας, ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο, η οποία αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Repsol, με σκοπό την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την εξασφάλιση απόδοσης και υψηλότερης αξίας για τους μετόχους .

Το στρατηγικό σχέδιο περιγράφει έναν «απαιτητικό χάρτη πορείας», δήλωσε η Repsol, με πιο φιλόδοξους ενδιάμεσους περιορισμούς εκπομπών για την επίτευξη των καθαρών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Repsol ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιό της θα περιέχει την αποανθρακοποίηση και θα θεσπίσει ένα νέο λειτουργικό μοντέλο.

Αυτή η ανανεωμένη στρατηγική είναι αυτοχρηματοδοτούμενη με μέσο όρο 50 δολάρια ανά βαρέλι πετρελαίου Brent και 2,5 δολάρια ανά εκατομμύριο Btus φυσικού αερίου στο Henry Hub. Σε αυτές τις τιμές, η Repsol δηλωσε ότι μπορεί να δημιουργήσει το κεφάλαιο για να καλύψει τις επενδύσεις και τα μερίσματα καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς αύξηση του χρέους της.

Οι οργανωτικές αλλαγές περιλαμβάνουν τη δημιουργία τεσσάρων επιχειρηματικών τομέων, παραγωγής, βιομηχανικής παραγωγής, πελατών και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz, δήλωσε:

«Με αυτό το νέο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο αξιοποιεί τα δυνατά μας σημεία, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να γίνουμε μια εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα, παρουσιάζοντας έναν κερδοφόρο και ρεαλιστικό χάρτη πορείας που θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε, μεγιστοποιώντας την αξία για τους μετόχους μας και να διαβεβαιώσουμε το μέλλον.

Και πρόσθεσε:

«Θα προωθήσουμε πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας, θα αναπτύξουμε νέες ενεργειακές λύσεις για τους πελάτες μας και θα προωθήσουμε έργα αιχμής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της βιομηχανίας».

Η Repsol στοχεύει σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ισχύος 7,5 GW έως το 2025 και 15 GW έως το 2030 μέσω της επιχείρησης παραγωγής χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει την οργανική ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης μέσω της ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου έργων σε λειτουργία που θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό άνω των 500 MW μεταξύ του 2020 και του 2025. Μάλιστα, μεταξύ των πρωτοβουλιών που εξετάζονται είναι η αύξηση της ισχύος 1GW του αντλιοστασίου στο Aguayo στην Ισπανία, 700 εκατ. ευρώ.