Iberdrola: Συμφωνία με τη Volvo Car España για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία

Iberdrola: Συμφωνία με τη Volvo Car España για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία
Τετάρτη, 21/10/2020 - 13:11

Η Iberdrola και η Volvo Car España υπέγραψαν ένα πλαίσιο συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, σύμφωνα με την οποία ο ενεργειακός όμιλος θα παρέχει λύσεις φόρτισης για τα οχήματα Recharge της Volvo στην Ισπανία.

Η λύση που θα προσφέρει η Iberdrola και η θυγατρική της, Wallbox, στη Volvo έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη φόρτιση των οχημάτων των πελατών της, καθώς περιλαμβάνει τόσο την τροφοδοσία του σημείου φόρτισης όσο και την εγκατάστασή της σε ιδιωτικό ή κοινόχρηστο γκαράζ.

Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν να εγγραφούν στo Iberdrola Electric Vehicle Plan, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν 1.000 χιλιόμετρα με 5 ευρώ, δέκα φορές φθηνότερα δηλαδή από το ντίζελ ή τη βενζίνη. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης έξι μήνες δωρεάν χρέωση οπουδήποτε στο δημόσιο δίκτυο της Iberdrola.

Χρησιμοποιώντας την υποδομή που θα παρέχει η Iberdrola στον κατασκευαστή, οι χρήστες των οχημάτων Volvo Recharge θα φορτίσουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους με 100% πράσινη ενέργεια από καθαρές πηγές με πιστοποιητικά που εγγυώνται την ανανεώσιμη προέλευσή του (GoO).

Τα σημεία φόρτισης θα είναι επίσης διαθέσιμα στην Εφαρμογή Δημόσιας Φόρτισης (Public Charging App) της Iberdrola, τη μοναδική στην Ισπανία με επαληθευμένες πληροφορίες σχετικά με όλα τα δημόσια σημεία φόρτισης της Iberdrola και εκείνα που ανήκουν σε άλλους φορείς. Με την εφαρμογή οι οδηγοί θα μπορούν να εντοπίζουν γεωγραφικά έναν φορτιστή και στην περίπτωση των πελατών της Iberdrola θα μπορούν να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι η Iberdrola εξακολουθεί να υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, ως βασικό στοιχείο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και για την πράσινη ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, που αφορά την επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα αυξήσει την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την εγκατάσταση περίπου 150.000 σημείων φόρτισης σε σπίτια, εταιρείες και στο δημόσιο οδικό δίκτυο στις πόλεις, καθώς και στους κύριους αυτοκινητόδρομους και δρόμους μέσα στα επόμενα 5 χρονια. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εγκαταστήσει εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης (350 kW) σε κάθε 200 χιλιόμετρα, πολύ γρήγορα (150 kW) σε κάθε 100 χιλιόμετρα και γρήγορα (50 kW) σε κάθε 50 χιλιόμετρα.

Από την άλλη, η Volvo το 2019 πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει το 2017, να διαθέτει δηλαδή μια ηλεκτροκίνητη έκδοση όλων των οχημάτων της από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα. Στην Ισπανία, η σειρά Volvo Recharge των υβριδικών plug-in προσφέρει τώρα επτά μοντέλα και δώδεκα εκδόσεις με ετικέτα μηδενικών εκπομπών. Επιπλέον, η Volvo έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των οχημάτων της κατά 40% κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής τους, μεταξύ του 2018 και του 2025.