ΟΠΕΚ+: Σήμερα η συνάντηση για την πιθανότητα μειωμένης ζήτησης πετρελαίου ενόψει 2ου κύματος κορωνοϊού

ΟΠΕΚ+: Σήμερα η συνάντηση για την πιθανότητα μειωμένης ζήτησης πετρελαίου ενόψει 2ου κύματος κορωνοϊού
Δευτέρα, 19/10/2020 - 15:18

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που είναι γνωστοί ως ΟΠΕΚ + πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, για να συζητήσει την πρόβλεψη για τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Επιπλέον, στη συζήτηση θα αναλυθεί και η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη.

Η κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ + έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 1330 GMT, για να συζητήσει τα παραπάνω ζητήματα όμως φαίνεται απίθανο να προταθεί η λήψη άμεσης δράσης για τα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ έχει ορίσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Αρκετοί παρατηρητές του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών από την J.P. Morgan, ανέφεραν ότι μια πτωτική προοπτική ζήτησης θα μπορούσε να ωθήσει τον ΟΠΕΚ + να καθυστερήσει οποιαδήποτε χαλάρωση αυτών των μειώσεων. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία, ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι οι περικοπές θα μειωθούν όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.

Αναφέρεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι ειδικοί του ΟΠΕΚ + συζήτησαν τους κινδύνους μιας συνεχιζόμενης υπερ-προσφοράς το 2021, στην περίπτωση που υπάρξει ένα δεύτερο παρατεταμένο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από: Reuters