Vattenfall: Νέα CEO η Anna Borg

Vattenfall: Νέα CEO η Anna Borg
Πέμπτη, 10/09/2020 - 16:25

Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vattenfall διορίστηκε η Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας, Anna Borg.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Borg θα αναλάβει τα ηνία την 1η Νοεμβρίου από το Magnus Hall, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος έχει διατελέσει πρώην ανώτερη αντιπρόεδρος των επιχειρηματικών αγορών και προϊσταμένη των σκανδιναβικών πωλήσεων και των σουηδικών επιχειρήσεων θερμότητας.

Η Borg δήλωσε ότι είναι τιμή γι’ αυτή να αναλάβει τη διέυθυνση της εταιρείας και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μια σαφή στρατηγική και ανυπομονώ να διασφαλίσω ότι θα επικεντρωθούμε στη συνέχιση της υλοποίησης των φιλόδοξων σχεδίων μας, μαζί με όλους τους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας»

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίο της Vattenfall, Lars Nordstrom, δήλωσε:

 «Η Anna Borg έχει μεγάλη εμπειρία που την καθιστά κατάλληλη για τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Vattenfall. Έχει ασχοληθεί με τον καθορισμό της νέας στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας και είναι το σωστό πρόσωπο για να αναλάβει και να συνεχίσει την εκτέλεση της. Η Anna είναι καλός ηγέτης και γνωρίζει την Vattenfall και τον ενεργειακό τομέα εδώ και πολλά χρόνια ως υπάλληλος, διευθύντρια και μέλος της Διοίκησης της Εκτελεστικής Ομάδας».

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι η αναζήτηση για τον διάδοχο της Borg στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή θα ξεκινήσει αμέσως.

Φωτογραφία: Vattenfall