Fortum: Μείωση των κερδών της κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Fortum: Μείωση των κερδών της κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο του 2020
Τετάρτη, 19/08/2020 - 13:49

Η Fortum, η φινλανδική κρατική εταιρεία ενέργειας, ανέφερε πτώση 11% στα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου, επηρεασμένη από τις χαμηλές τιμές ενέργειας και τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις της στη Ρωσία.

Η Fortum δήλωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν πριν από ένα χρόνο στα 207 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, οι σκανδιναβικές τιμές ενέργειας σημείωσαν πτώση 84% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, λόγω των υψηλών επιπέδων νερού των δεξαμενών στη Σκανδιναβία.

Από την άλλη, ο αντίκτυπος του κορωνοϊού ήταν περιορισμένος στις σκανδιναβικές χώρες, όμως, η κατάσταση στη Ρωσία ήταν τελείως διαφορετική.

«Στη Ρωσία, η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε κυρίως λόγω του κορωνοϊού και της χαμηλής ζήτησης των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώνοντας έτσι τις τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fortum, Markus Rauramo.

Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου ήταν τα πρώτα στα οποία η Fortum ενσωμάτωσε τις μετοχές της στη γερμανική εταιρεία ενέργειας, Uniper, στην οποία κατέχει πλέον το 75%.

Ο Rauramo, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Fortum τον περασμένο μήνα, δήλωσε:

«Η πρώτη μου βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα θα είναι να έχω μια κοινή στρατηγική για τον όμιλο μέχρι το τέλος του έτους».

Πηγή: Reuters