Siemens Energy: Αναλαμβάνει το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου στην Κίνα

Siemens Energy: Αναλαμβάνει το πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου στην Κίνα
Τετάρτη, 19/08/2020 - 14:29

Η Siemens Energy και η China Power υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός συστήματος παραγωγής υδρογόνου στο Πεκίνο.

Ο ηλεκτρολύτης ισχύος 1 MW είναι ο πρώτος του είδους του που θα κατασκευαστεί από την Siemens Energy στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο θα παράγει καθαρό αέριο για σταθμό καυσίμων στην περιοχή Yanqing του Πεκίνου, η οποία είναι μία από τις τρεις σημαντικές περιοχές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022.

Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην εγγύηση της παροχής υδρογόνου στις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς και μετά την ολοκλήρωσή τους, όπως αναφέρει η Siemens Energy.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2019, η Siemens υπέγραψε ένα Μνημόνιο Συμφωνίας (Memorandum of Understanding)για «συνεργασία για την ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου και τη συνολική χρήση του» με την State Power Investment Corporation Limited (SPIC), κύριο μέτοχο της China Power.

Μάλιστα, τα δύο μέρη σχεδιάζουν να επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σε έργα πράσινου υδρογόνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch, δήλωσε: «Η αποανθρακοποίηση των ενεργειακών συστημάτων είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε χώρα. Η Siemens Energy είναι η εταιρεία που μπορεί να παρέχει στους πελάτες της σημαντική υποστήριξη σε αυτήν τη διαδικασία - ανεξάρτητα από το εάν αυτοί είναι κράτη ή εταιρείες»

«Η προώθηση της εφαρμογής και ανάπτυξης ανανεώσιμου υδρογόνου έχει μεγάλη σημασία για την Κίνα για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και καθαρότερου ενεργειακού συστήματος. Μαζί με τον συνεργάτη μας, τη SPIC, συμβάλλουμε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα».