Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τον καθορισμό τιμής της Προσαύξησης Ελλείμματος Ενέργειας Εξισορρόπησης

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τον καθορισμό τιμής της Προσαύξησης Ελλείμματος Ενέργειας Εξισορρόπησης
Δευτέρα, 27/07/2020 - 15:27

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 85, παρ. 4 του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης, όπως ισχύει (Απόφαση ΡΑΕ 938/2020, ΦΕΚ Β’ 2757/7.7.2020):

«Στην περίπτωση που για μια Περίοδο Εκκαθάρισης Αποκλίσεων εγχύθηκε ενέργεια από Συμβεβλημένες Μονάδες ή Συμπληρωματική Ενέργεια από Έκτακτες Εισαγωγές ή έγιναν Περικοπές Φορτίων, η Τιμή ανοδικής Ενέργειας Εξισορρόπησης χειροκίνητης ΕΑΣ δύναται να προσαυξάνεται με την Προσαύξηση Ελλείμματος Ενέργειας Εξισορρόπησης σε €/MWh για την συγκεκριμένη Περίοδο Εκκαθάρισης Αποκλίσεων. Η τιμή της Προσαύξησης Ελλείμματος Ενέργειας Εξισορρόπησης σε €/MWh καθορίζεται με Απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ.»

Με βάση τα ως άνω, η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τον καθορισμό τιμής της Προσαύξησης Ελλείμματος Ενέργειας Εξισορρόπησης.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.