Πετρέλαιο: Αύξηση της τιμής του, όμως παράλληλα αυξάνονται και τα αποθέματα

Πετρέλαιο: Αύξηση της τιμής του, όμως παράλληλα αυξάνονται και τα αποθέματα
Πέμπτη, 23/07/2020 - 16:56

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Πέμπτη λόγω της πτώσης του δολαρίου, όμως τα κέρδη ήταν μειωμένα λόγω της ανησυχίας για την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το αργό πετρέλαιο Brent αυξήθηκε κατά 35 σεντς, ή 0,8%, στα 44,64 δολάρια το βαρέλι, έως τις 0837 GMT, ενώ το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 32 σεντς, ή 0,8%, στα 42,22 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ΗΠΑ άγγιξε χαμηλό σχεδόν όσο αυτό που είχε σημειωθεί στις αρχές Μαρτίου. Αλλά και τα αυξανόμενα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ φέρουν ένα κενό στα περαιτέρω κέρδη.

Την τελευταία εβδομάδα τα αποθέματα του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν απροσδόκητα ενώ η ζήτηση υποχώρησε, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη, καθώς η απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού άρχισε να πλήττει την κατανάλωση των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν περισσότερους από 1.000 θανάτους από COVID-19 την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, όντας η πρώτη φορά από τις 10 Ιουνίου που ξεπέρασε αυτό το ποσοστό σε μια μέρα.

Η Barclays δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν μειωθούν βραχυπρόθεσμα εάν η ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων επιβραδυνθεί περαιτέρω, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, η τράπεζα αναμένει ότι ο Brent θα φτάσει τα 41 δολάρια το 2020 ενώ το WTI τα 37 δολάρια.

Πηγή: Reuters