Ρωσία: Εξάγει περισσότερο χρυσό από φυσικό αέριο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια

Ρωσία: Εξάγει περισσότερο χρυσό από φυσικό αέριο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια
Τετάρτη, 15/07/2020 - 14:28

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Ρωσία εξήγαγε περισσότερο χρυσό από φυσικό αέριο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι πωλήσεις χρυσού σε αλλοδαπούς αγοραστές ανήλθαν στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τον Απρίλιο και τον Μάιο, ανέφερε η επιχειρηματική εφημερίδα RBC, ξεπερνώντας τις εκτιμώμενες πωλήσεις φυσικού αερίου που ανήλθαν στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1994 που οι εξαγωγές χρυσού ξεπέρασαν τις πωλήσεις φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τους Moscow Times, η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις πωλήσεις φυσικού αερίου, εξήγαγε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο και τον Μάιο εν μέσω παγκόσμιας πτώσης της ζήτησης ενέργειας.

Οι εξαγωγές χρυσού σημείωσαν επίσης σημαντική άνοδο, σημειώνοντας 14 φορές υψηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν φέτος κατά 19% φέτος, με το πολύτιμο μέταλλο να διατηρεί την ιδιότητά του ως ασφαλούς καταφυγίου σε περιόδους κρίσης.