National Grid: Ξεκινά η κατασκευή της γραμμής διασύνδεσης ηλεκτρικής Βρετανίας-Δανίας

National Grid: Ξεκινά η κατασκευή της γραμμής διασύνδεσης ηλεκτρικής Βρετανίας-Δανίας
Δευτέρα, 13/07/2020 - 17:14

Η National Grid της Βρετανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Viking Link, μιας γραμμής διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Βρετανίας και της Δανίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κοινοπραξία μεταξύ της National Grid Ventures, της National Grid και της δανικής Energinet.

Όπως δήλωσε η National Grid, η γραμμή διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης 1,4 GW θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και θα εκτείνεται σε 765 χιλιόμετρα (475 μίλια) μεταξύ του Λίνκολνσαϊρ στην ανατολική Αγγλία και της Νότιας Γιουτλάνδης στη Δανία.

Σημειώνεται ότι η Siemens Energy θα κατασκευάσει σταθμούς μετατροπής και στη Βρετανία και Δανία, δηλαδή και στα δύο άκρα της γραμμής διασύνδεσης.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, μέχρι τα τέλη του 2023, το υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπορεί να παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια ικανή να τροφοδοτεί 1,5 εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα προβλέπεται ότι μέχρι το 2030, το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα εισάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των διασυνδέσεων της National Grid θα προέρχεται από καθαρές πηγές ενέργειας.

Πηγή: Reuters