ΗΠΑ: Νέο χαμηλό ρεκόρ στη των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Νέο χαμηλό ρεκόρ στη των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου
Παρασκευή, 03/07/2020 - 14:45

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας περιέκοψαν τον αριθμό της λειτουργίας των εξεδρών πετρελαίου και φυσικού αερίου, σημειώνοντας νέο χαμηλό ρεκόρ για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα παρόλο που οι περικοπές έχουν αρχίσει να επιβραδύνονται καθώς η αύξηση των τιμών πετρελαίου ωθούν ορισμένους παραγωγούς να εκκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός της λειτουργίας των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 700 εξέδρες έως τις 2 Ιουλίου, δηλαδή 73% κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα στοιχεία αυτά, που πηγαίνουν πίσω στο 1940, δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά περίπου 34% από την αρχή του έτους λόγω της πανδημίας, οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 200% τις τελευταίες δέκα εβδομάδες φτάνοντας την Πέμπτη περίπου τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις περικοπές στη λειτουργία των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και πιθανώς να αρχίσουν να αυξάνουν τις μονάδες τους αργότερα φέτος.

Τέλος, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες τους κατά περίπου 48% το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: Reuters