Ρωσία: Δεν υπάρχει λόγος για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου

Ρωσία: Δεν υπάρχει λόγος για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου
Παρασκευή, 19/06/2020 - 16:48

Με την ανάκαμψη των παγκόσμιων οικονομιών και την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, δεν θεωρείται απαραίτητη η περαιτέρω παράταση στις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που έχει αποφασίσει ο OPEC και ο OPEC +, δήλωσε ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF της Ρωσίας.

Επί του παρόντος η μείωση της παραγωγή πετρελαίου είναι στα 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, περίπου δηλαδή το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, αφού η ζήτησή του είχε μειωθεί κατά ένα τρίτο στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Πέμπτη, μια ομάδα των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών του OPEC+ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση των περικοπών ή χαλάρωσή τους από τον Αύγουστο.

«Βλέπουμε ήδη ότι οι οικονομίες αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας τη ζήτηση πετρελαίου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν οι αυστηρές περικοπές για περισσότερο από ένα μήνα», δήλωσε ο Dmitriev στην εφημερίδα RBC Daily.

Σημειώνεται ότι τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα προβλέπουν χαλάρωση στις περικοπές στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο.