Νορβηγία: Η Aker BP μελετά τη χρήση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην NOAKA

Νορβηγία: Η Aker BP μελετά τη χρήση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην NOAKA
Δευτέρα, 15/06/2020 - 17:11

Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Aker BP ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δυνατότητές της για χρήση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε νέες περιοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά της Νορβηγίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία εμπορικών όρων με την Equinor για μια συντονισμένη ανάπτυξη των αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου Krafla, Fulla και North of Alvheim (NOAKA) στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.

Ο στόχος των συνεργατών είναι ανάπτυξη του NOAKA αφήνοντας το ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα, μέσω της χρήσης τεχνολογικών λύσεων αιχμής, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη μέγιστη απόδοση με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η περιοχή θα τροφοδοτείται με ενέργεια αρχικά από την ακτή και οι ψηφιακές λύσεις πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τόσο στη φάση της ανάπτυξης, όσο και κατά τη λειτουργία της μονάδας.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι πρόκειται να αξιολογήσει την ευκαιρία να συνδυάσει και τη χρήση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια για της ανάπτυξη και λειτουργία του έργου, για το οποίο πρόκειται να διατεθούν πόροι ισοδύναμοι των 500 εκατομμυρίων βαρελιών, αναμένεται να υποβληθούν το 2022.