Αναβολή της συνάντησης των χωρών του OPEC+ μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Αναβολή της συνάντησης των χωρών του OPEC+ μέχρι τα μέσα Ιουνίου
Παρασκευή, 05/06/2020 - 12:56

Η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών του OPEC + σχετικά με την επέκταση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου δεν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών-μελών συνεχίζονται και μάλιστα, θεωρούνται πιθανές περαιτέρω αλλαγές.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Μεικτής Τεχνικής Επιτροπής των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών αναβλήθηκε μέχρι τις 17 Ιουνίου και η συνεδρίαση της Μεικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης αναβλήθηκε μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Επιπλέον, δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της τηλεδιάσκεψης των υπουργών των χωρών του OPEC +.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, Μόσχα και Ριάντ ήρθαν σε συμφωνία για επέκταση κατά έναν επιπλέον μήνα της περικοπής στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία ανέρχεται στα 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όπως αποφασίστηκε από τον OPEC + τον Απρίλιο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη συνάντηση του Απριλίου είχε συμφωνηθεί ο περιορισμός των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Απριλίου 2022, στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.