ΕΟΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: «Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής»

ΕΟΑΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: «Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής»
Παρασκευή, 05/06/2020 - 13:31

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο στενά συνδέεται η ποιότητα της ζωής μας με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας», αναφέρει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

«Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1972 για να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό, σχετικά με τα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον. Σήμερα, φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων έχουν αναδειχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το ανθρώπινο είδος».

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι οι προβλέψεις είναι απαισιόδοξες όμως μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

«Η μάχη για το περιβάλλον δεν έχει χαθεί. Απαιτεί, ωστόσο, αφύπνιση και δράση από όλους. Απαιτεί θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές, σε παγκόσμιο, σε εθνικό, σε τοπικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο».

Υπογραμμίζει ότι η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από τον καθένα από εμάς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε.

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ανακυκλώνοντας συστηματικά και σωστά, με διαλογή των υλικών στην πηγή». Συμπληρώνει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες για να υποστηρίξουμε την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την πραγμάτωση μιας νέα εθνικής αντίληψης για το περιβάλλον καθώς και μίας νέας περιβαλλοντικής στρατηγικής. πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια, αποτελώντας βασικό πυλώνα για την υλοποίηση μιας νέας εθνικής αντίληψης και στρατηγικής για το περιβάλλον.

Κλείνοντας αναφέρει:

«Η δυνατότητα να ζούμε σε ένα καθαρό, βιώσιμο, ανθρώπινο περιβάλλον, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η γενιά μας. Είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που ακολουθούν.

«Ας τη διασφαλίσουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα».

«Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής».