Rystad: Πρωτιά για την Equinor σε επενδύσεις ΑΠΕ

Rystad: Πρωτιά για την Equinor σε επενδύσεις ΑΠΕ
Δευτέρα, 01/06/2020 - 13:54

Σύμφωνα με τελευταία ανάλυση της Rystad, τα επόμενα πέντε χρόνια οι επενδύσεις της Equinor σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπερνούν το 50% των συνολικών της επενδύσεων.

Πρόκειται για μία πρόβλεψη η οποία δίνει την πρωτιά στην Equinor αναφορικά με την προσπάθεια των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου για στροφή προς την πράσινη ενέργεια. Μάλιστα, η Rystad αναφέρει πως η Equinor είναι η μόνη εταιρεία, οι κεφαλαιακές δαπάνες της οποίας κατευθύνονται στην πλειονότητά τους στις ΑΠΕ.

Η έκθεση αναφέρει πως εντός των επόμενων πέντε ετών, οι επενδύσεις των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας πρόκειται να αγγίξουν τα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία τα με 10 δισεκατομμύρια θα προέρχονται από την Equinor.

Μάλιστα, η εταιρεία ενέργειας πρόκειται να ξοδέψει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου για κεφάλαιο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυσης είναι ότι με την αφαίρεση της Equinor από τις προβλέψεις, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ από τις υπόλοιπες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθούν κατά τα επόμενα τρία χρόνια.