Ρωσία: Προχωρούν κανονικά στα σχέδια για την κατασκευή του Nord Stream 2

Ρωσία: Προχωρούν κανονικά στα σχέδια για την κατασκευή του Nord Stream 2
Παρασκευή, 29/05/2020 - 14:03

Η Ρωσία αποδοκίμασε για ακόμα μία αφορά τις απειλές των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων εις βάρος του αγωγού φυσικού αερίου "Nord Stream 2" .

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του αγωγού "Nord Stream 2" θα προχωρήσει κανονικά σε απάντηση των δηλώσεων του Αμερικανού πρέσβη στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, για επιβολή κυρώσεων που θα αφορούν την κατασκευή του "Nord Stream 2".

Πιο συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες κυρώσεις δεν είναι «τίποτα άλλο παρά εκδήλωση ενός αθέμιτου ανταγωνισμού και ενεργειών που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας για την κατασκευή του αγωγού παραμένουν αμετάβλητα.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2020, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων κατά του σχεδίου του "Nord Stream 2".

Ο αγωγός αποτελεί έργο της κοινοπραξίας της ρωσικής Gazprom με ακόμη πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες: τη γαλλική Engia, την αυστριακή OMV, την ολλανδική Royal Dutch Shell, και τις γερμανικές Uniper και Wintershall.