EU Battery Alliance: Η Κομισιόν επαναλαμβάνει την ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανικής ανθεκτικότητας, της στρατηγικής αυτονομίας και της πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης

EU Battery Alliance: Η Κομισιόν επαναλαμβάνει την ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανικής ανθεκτικότητας, της στρατηγικής αυτονομίας και της πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης
Πέμπτη, 21/05/2020 - 19:04

Την Τρίτη, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Andrew McDowell και εκπροσώπων της βιομηχανίας. Η Επιτροπή επανέλαβε την υποστήριξή της για ένα ισχυρό ευρωπαϊκό οικοσύστημα μπαταριών με σκοπό την ενδυνάμωση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης σε σημαντικά βιομηχανικά οικοσυστήματα, ενισχύοντας παράλληλα την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
Η βιομηχανία πρότεινε ένα Σχέδιο Επιτάχυνσης που θα δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας εντός ενός ευρωπαϊκού οικοσυστήματος μπαταριών αξίας 210 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2022. Ο αντιπρόεδρος Šefčovič ζήτησε να διατηρηθεί η δυναμική, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη πρόσληψη ηλεκτρικών οχημάτων, τις αναμενόμενες τάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και τις προοπτικές αυτάρκειας της ΕΕ στη βιομηχανία λιθίου.

Ο Maroš Šefčovič, δήλωσε:
"Η Επιτροπή θα συνεχίσει να κινητοποιεί όλους τους βιομηχανικούς παράγοντες, τα κράτη μέλη και την ΕΤΕπ, αξιοποιώντας τις επενδύσεις, δημιουργώντας ένα κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για το μέλλον και οικοδομώντας την ανθεκτικότητα των πρώτων υλών μας".

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της European Battery Alliance θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ΕΕ, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Περισσότερες πληροφορίες: Batteries Europe
Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή