Η Uranium Energy χαιρετίζει την προσπάθεια αποκατάστασης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ

Η Uranium Energy χαιρετίζει την προσπάθεια αποκατάστασης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ
Παρασκευή, 24/04/2020 - 14:37

Η Uranium Energy χαιρετίζει την έκθεση της Ομάδας Εργασίαςγια τα Πυρηνικά Κάυσιμα των ΗΠΑ (NuclearFuelWorkingGroup)που αφορά μια πολυετή στρατηγική για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας του κράτους.

Η έκθεση παρουσιάζει μια στρατηγική για ενίσχυση και την παροχή άμεσης βοήθειαςστον τομέα παραγωγής πυρηνικών καυσίμων της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών ουρανίου. Στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου ΕνέργειαςτωνΗΠΑ("DOE") προτείνεται: «Η ανάληψη άμεσης και τολμηρής δράσης για την ενίσχυση των βιομηχανιών εξόρυξης και μετατροπής ουρανίου και την αποκατάσταση της βιωσιμότητας ολόκληρου του κύκλου παραγωγής πυρηνικών καυσίμων.».

Ο Πρόεδρος της Uranium Energy και πρώην υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Spencer Abraham, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μια σαφή και ξεκάθαρη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ενισχύσει την ανάπτυξη των εγχώριων δυνατοτήτων εξόρυξης ουρανίου, θέτοντάς το στην πρώτη γραμμή της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Amir Adnani πρόσθεσε:

«Από την ίδρυση Ομάδας Εργασίας για τα Πυρηνικά Κάυσιμα των ΗΠΑ έλαβε χώρα μια μεγάλη προσπάθεια από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς να κάνουν προτάσεις για την αναβίωση και την επέκταση της εγχώριας παραγωγής πυρηνικών καυσίμων». Η Ομάδα έλαβε εντολή να καταθέσει μια πλήρη ανάλυση των ζητημάτων εθνικής ασφάλειας σχετικά με ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού πυρηνικών καυσίμων».

Η Uranium Energy συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία και κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για να βοηθήσει την Ομάδα Εργασίας και τους διάφορους εμπλεκόμενους οργανισμούς για την ανάπτυξη των συστάσεων που αναφέρονται στην έκθεση.