«Άνοιγμα» των εταιριών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά.

«Άνοιγμα» των εταιριών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά.
Πέμπτη, 20/06/2019 - 12:26

Η νέα τάση στην αγορά είναι να ανοίγουν καταστήματα οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Η μία μετά την άλλη οι εταιρείες προχωρούν στο άνοιγμα καταστημάτων στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, ενισχύοντας την παρουσία τους στην αγορά κυρίως σε ότι αφορά τους οικιακούς καταναλωτές.

Στα πρώτα βήματα της αγοράς η προώθηση ενεργειακών πακέτων γινόταν μέσω τηλεφωνικών κέντρων ή μέσω συνεργαζόμενων εμπορικών αλυσίδων. Ωστόσο οι εταιρίες του κλάδου διαπιστώνουν ότι τα ενεργειακά προϊόντα απαιτούν διαφορετική περισσότερο προσωπική προσέγγιση των καταναλωτών με εξειδικευμένη πληροφόρηση που δεν είναι εύκολο να παρασχεθεί μόνο μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα μέσω του ανοίγματος καταστημάτων οι εταιρίες επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν το όνομα τους και να προσφέρουν εξυπηρέτηση τόσο στους υφιστάμενους καταναλωτές του αλλά και να διευρύνουν το πελατολόγιο τους με νέους.

Έτσι μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της Ήρων, θυγατρικής του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Κηφισίας 140. Η εταιρία διαθέτει ήδη δύο ακόμη καταστήματα στη Θήβα και στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ σχεδιάζει το άνοιγμα 15 καταστημάτων σε όλη τη χώρα τους επόμενους 12 μήνες. Σημειώνεται ότι η Ήρων τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας κατείχε το 4,79% στην αγορά προμήθειας ηλεκτρισμού.

Εξάλλου η Elpedison εγκαινίασε το Μάιο στη Θεσσαλονίκη ένα κατάστημα στην πλατεία Τσιμισκή, ενώ διαθέτει ήδη ένα ακόμη κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας 283 στην Αθήνα και προωθεί την ανάπτυξή shop in shop καταστήματα σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η εταιρία κατέχει το 3,83% της αγοράς.

Η Protergia της Μυτιληναίος διαθέτει συνολικά τρία καταστήματα. Ένα στη Θεσσαλονίκη στην οδό Μητροπόλεως 53, στη Νέα Ερυθραία Λ. Κηφισίας 373 και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής Μαρίνου Αντύπα 11. Η Μυτιληναίος κατείχε τον Απρίλιο το 4,82% της αγοράς προμήθειας ηλεκτρισμού.

Η ZeniΘ εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου που ανήκει στην ιταλική Eni και δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, πρόσφατα άνοιξε το βήμα της και προς τη λιανική ρεύματος εγκαινιάζοντας το νέο της κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα στην οδό Κασσαβέτη 4 της Κηφισιάς. Η ΖενίΘ έχει ήδη τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και από ένα στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Η Φυσικό Αέριο Αττικής έχει διευρύνει τη δραστηριότητα της και στην παροχή ρεύματος και πρόσφατα εγκαινίασε κατάστημα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 113 στη Λάρισα, ενώ λειτουργεί καταστήματα στην Αθήνα, στη Λ. Κηφισίας 108 και στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Η WATT+VOLT εγκαινιάζει στις 27 Ιουνίου το νέο της κατάστημα στο Χαλάνδρι, Λ. Πεντέλης 33 και σχεδιάζει τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη καταστημάτων. Η εταιρία διαθέτει ήδη 20 καταστήματα σε 18 πόλεις της χώρας.

Παρουσία σε επτά πόλεις της χώρας διαθέτει η VOLTERRA ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη η VOLTON η οποία διαθέτει ήδη παρουσία στην Αθήνα στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η NRG που ανήκει πλέον στη Motor Oil η οποία δεν έχει προγραμματίσει μέχρι τώρα άνοιγμα καταστημάτων, ενώ η KEN του Ομίλου Καράντζη διαθέτει 29 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.