Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο έγκρισης της 2η περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος «ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Διαχειριστή του ΕΔΔΗΕ

Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο έγκρισης της 2η περιόδου εφαρμογής του Προγράμματος «ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Διαχειριστή του ΕΔΔΗΕ
Τετάρτη, 20/02/2019 - 12:09

Όπως προβλέπεται στον Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου (άρθρο 138, παρ. 2), μέχρι την έναρξη εφαρμογής του πλαισίου για τη ρύθμιση της ποιότητας υπηρεσιών του Διαχειριστή Δικτύου και ειδικότερα των ρυθμίσεων που αφορούν τα όρια ατομικών εγγυήσεων, ο Διαχειριστής του Δικτύου εφαρμόζει πρόγραμμα εγγυημένων υπηρεσιών. Το εν λόγω πρόγραμμα που αφορά στον καθορισμό εγγυημένων χρόνων εξυπηρέτησης για φάσμα υπηρεσιών που παρέχονται στους χρήστες του Δικτύου και προβλέψεις για καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος στους χρήστες του, εγκρίνεται από τη ΡΑΕ κατόπιν εισήγησης του Διαχειριστή Δικτύου.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια παλαιότερης σχετικής απόφασης της ΡΑΕ (απόφαση 665/2013: «Οδηγίες για βελτίωση & εκσυγχρονισμό του προγράμματος ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΔΕΔΔΗΕ»), η ΡΑΕ θέτει σε διαβούλευση προτάσεις της για την αναθεώρηση του τρέχοντος προγράμματος «ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής από το 2020. Οι προτάσεις της ΡΑΕ λαμβάνουν υπόψη σχετική εισήγηση που υπέβαλε ο Διαχειριστής Δικτύου, σύμφωνα με τον Κώδικα και την παραπάνω απόφαση ΡΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση προέβλεπε επανεξέταση του προγράμματος ως προς τα ακόλουθα:

  • ● σύντμηση εγγυημένων χρόνων εξυπηρέτησης για συγκεκριμένες υπηρεσίες
  • ● διαφοροποίηση οικονομικού ανταλλάγματος μεταξύ υπηρεσιών ή/και κατηγοριών πελατών (οικιακών/ επαγγελματικών)
  • ● εισαγωγή πρόσθετων υπηρεσιών στο πρόγραμμα
  • ● παρακολούθηση πρόσθετων δεικτών ολικής απόδοσης

Πέρα από τα θέματα αυτά, οι προτάσεις της ΡΑΕ αφορούν σε κλιμάκωση του οικονομικού ανταλλάγματος συναρτήσει του χρόνου εξυπηρέτησης πέραν του εγγυημένου, επέκταση του αντικειμένου ή του πεδίου εφαρμογής συγκεκριμένων υπηρεσιών, αποσαφήνιση λεπτομερειών εφαρμογής και βελτιώσεις του τρέχοντος προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή εγγράφως, μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Κείμενα διαβούλευσης

  1. 1. Προτάσεις ΡΑΕ για τη 2η περίοδο εφαρμογής του προγράμματος
  2. 2. Εισήγηση ΔΕΔΔΗΕ για τη 2η περίοδο εφαρμογής (Νοέμβριος 2016)
  3. 3. Εκθέσεις του Διαχειριστή για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος (περίοδος 2014-2015)
  4. 4. Συγκεντρωτικά στοιχεία εφαρμογής του προγράμματος την περίοδο 2015-2017

Λοιπό σχετικό υλικό

  1. 1. Πρόγραμμα «ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
  2. 2. Έκθεση της ΡΑΕ για την εφαρμογή του προγράμματος την περίοδο 2008-2015