Κ. Σκρέκας: Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα ολιστικό σχέδιο στήριξης ώστε κανείς να μην μείνει πίσω», στο πλαίσιο της μετάβασης προς ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον ενεργειακό μείγμα.

Κ. Σκρέκας: Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα ολιστικό σχέδιο στήριξης ώστε κανείς να μην μείνει πίσω», στο πλαίσιο της μετάβασης προς ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον ενεργειακό μείγμα.
Παρασκευή, 10/09/2021 - 16:48

Άνοιξαν το πρωί οι κύκλοι του συνεδρίου Thessaloniki Metropolitan Summit, με το παρών να δίνουν υπουργοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων.

Σε έναν από τους κύκλους του Συνεδρίου βρέθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος διεμήνυσε πως «η ενεργειακή μετάβαση θα έχει τίμημα», αναγνωρίζοντας την τάση για αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Ωστόσο, τόνισε, αύριο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα «ολιστικό σχέδιο στήριξης ώστε κανείς να μην μείνει πίσω», στο πλαίσιο της μετάβασης προς ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον ενεργειακό μείγμα.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η απανθρακοποίηση του ελληνικού συστήματος, το οποίο δημιουργεί χρηματοδοτικά εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως είπε, μέχρι το 2025 θα έχουν κλείσει όλες οι λιγνιτικές μονάδες. «Προωθούμε το υδρογόνο και επεκτείνουμε το φυσικό αέριο, το μεταβατικό καύσιμο», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών του άνθρακα ως παγκόσμια επιταγή μπροστά στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Χαρακτήρισε δε θετικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανέλαβαν πλέον ηγετικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ανάρτηση του στα social media ο κ. Σκρέκας, σημείωσε: Στην ημερίδα του Economist στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκα στο σχέδιο μας για την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τόνισα ότι η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο ρεύμα, ενώ συζητήσαμε και τις συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τα γειτονικά κράτη στην περιοχή, όπως με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.