Toyota: Επεκτείνει τον τομέα των επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή

Toyota: Επεκτείνει τον τομέα των επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή
Παρασκευή, 04/06/2021 - 16:22

Η Toyota επαναπροσδιορίζει το εταιρικό επενδυτικό σκέλος ως Toyota Ventures και προσθέτει δύο κεφάλαια πρώτου σταδίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που επικεντρώνεται στην επένδυση σε νεοσύστατες εταιρείες, αναπτύσσοντας λύσεις για την αλλαγή του κλίματος και την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει το τετραετές επενδυτικό της σκέλος, παλαιότερα γνωστό ως Toyota AI Ventures, με την προσθήκη 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο Frontier Fund και 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ταμείο για το Κλίμα, δήλωσε η Toyota την Πέμπτη, αυξάνοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το Frontier Fund θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα αυτοματοποιημένα οχήματα, το cloud computing και η ρομποτική, ενώ επεκτείνει την αρμοδιότητά του να περιλαμβάνει έξυπνες πόλεις, ψηφιακή υγεία, fintech, υλικά και ενέργεια, ανέφερε η εταιρεία.

Το Ταμείο για το Κλίμα θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες και εταιρείες που εργάζονται για την επιτάχυνση της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τεράστια αναστατωτική καινοτομία σε αυτούς τους τομείς», ειδικά σε εταιρείες εκκίνησης, δήλωσε ο Jim Adler, ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ventures».

Το τμήμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Toyota, από την ίδρυσή του το 2017, έχει επενδύσει σε σχεδόν 40 νεοσύστατες επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, από τα ηλεκτρονικά σκούτερ έως τα αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο όμιλος επιχειρηματικών συμμετοχών έχει επίσης επενδύσει σε πολλές νεοσύστατες εταιρείες με τα όπλα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των BMW AG, Hyundai Motor Co, Airbus SE και Intel Corp.

Η Toyota διαθέτει ένα δεύτερο, νεότερο επιχειρηματικό σκέλος που ονομάζεται Woven Capital, το οποίο συνεργάζεται με την ομάδα Woven Planet της εταιρείας για τη μελλοντική στρατηγική μεταφοράς και επενδύσεις.

Ο Adler ανέφερε ότι η Toyota Ventures θα συνεχίσει να επικεντρώνει τις επενδύσεις της σε εταιρείες πρώιμου σταδίου, ενώ η Woven Capital στοχεύει στη χρηματοδότηση πιο ώριμων εταιρειών ανάπτυξης.

Πηγή: Reuters