TotalEnergies και Novatek υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για μείωση των εκπομπών CO2 σε έργα φυσικού αερίου

TotalEnergies και Novatek υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για μείωση των εκπομπών CO2 σε έργα φυσικού αερίου
Παρασκευή, 04/06/2021 - 15:30

Η TotalEnergies και ο παραγωγός φυσικού αερίου Novatek υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) στη Ρωσία για να μειώσουν από κοινού τις εκπομπές άνθρακα από έργα φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι θα εξετάσουν επίσης την ανάπτυξη λύσεων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα μεγάλης κλίμακας (CCS) και θα διερευνήσουν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη υδρογόνου και αμμωνίας απαλλαγμένης από άνθρακα.

Επιπλέον, δήλωσαν ότι η συνεργασία θα αξιοποιήσει τους σημαντικούς πόρους χαμηλού κόστους της χερσονήσου Yamal και Gydan και το μεγάλο δυναμικό γεωλογικής αποθήκευσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, Patrick Pouyanne, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μας με τον μακροχρόνιο στρατηγικό μας εταίρο Novatek. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους δυνάμεις για την παροχή βιώσιμων λύσεων για τη μείωση των εκπομπών από τα έργα ΥΦΑ και για την παροχή ΥΦΑ χαμηλών εκπομπών άνθρακα στους πελάτες μας. Σύμφωνα με τη στρατηγική μετασχηματισμού και τη φιλοδοξία μας να είμαστε σημαντικοί παράγοντες στην ενεργειακή μετάβαση, θέλουμε να είμαστε ηγέτης στο ΥΦΑ χαμηλών εκπομπών άνθρακα».