Nokia: Θα περέχει δίκτυο 5G σε ιστότοπους της Equinor

Nokia: Θα περέχει δίκτυο 5G σε ιστότοπους της Equinor
Τρίτη, 01/06/2021 - 17:03

Η Equinor έχει υπογράψει μια συμφωνία-πλαίσιο με τη Nokia και τον ενσωματωτή συστημάτων NetNordic για το δίκτυο 5G που θα στηρίζει τα αιολικά της έργα παργκοσμίως και άλλους ιστότοπους.

Βάσει της συμφωνίας, αυτό το καλοκαίρι θα εγκατασταθεί το ιδιωτικό δίκτυο LTE στα αιολικά πάρκα Dudgeon και Sheringham Shoal, που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και που τα δύο λειτουργούν από την Equinor.

Η ιδιωτική ασύρματη τεχνολογία βιομηχανικής ποιότητας 4G θα προσφέρει αξιοπιστία, ισχύ, ασφάλεια και χαμηλό λανθάνοντα χρόνο που απαιτείται για τη στήριξη της συνεργασίας μεταξύ ομάδων σε όλες τις εγκαταστάσεις της Equinor.

Η οκταετής συμφωνία-πλαίσιο θα περιλαμβάνει υλικό, λογισμικό, σχεδιασμό, σχεδιασμό ραδιοφώνου, υλοποίηση και υποστήριξη.

Ο πρόεδρος των υπηρεσιών cloud και δικτύων της Nokia, Raghav Saghal, δήλωσε:

«Η Equinor είναι μία από τις πιο μελλοντικές εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, με μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση αιολικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εντυπωσιακούς στόχους αειφορίας για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Nokia έχει μακρά ιστορία στενής συνεργασίας με την ενεργειακή βιομηχανία και ως παγκόσμιος ηγέτης στον ιδιωτικό ασύρματο δίκτυο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναπτύξουμε για την Equinor την τεχνολογία μας 5G.»

Η λύση Nokia DAC περιλαμβάνει την τεχνολογία δικτύου ασύρματης πρόσβασης Nokia 4.9G LTE και 5G και τις βιομηχανικές συσκευές Nokia καθώς και ένα μεγάλο εύρος σημείων πρόσβασης τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική κάλυψη.