Webinar: Χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και κύρια σχέδια που υποστηρίζουν την ανάκαμψη και την ανακαίνιση κτιρίων στην ΕΕ και τον Καναδά

Webinar: Χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και κύρια σχέδια που υποστηρίζουν την ανάκαμψη και την ανακαίνιση κτιρίων στην ΕΕ και τον Καναδά
Τρίτη, 09/03/2021 - 12:55

Σήμερα ξεκινά το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο σε μια σειρά από 5 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου 2021, σχετικά με τηπυς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και την ανακαίνιση κτρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Buildings Performance Institute Europe (BPIE), τος Natural Resources Canada (NRCAN) και τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου σχετικά με τα γενικά σχέδια της ΕΕ και του Καναδά για επενδυτικές στρατηγικές για την ενίσχυση των ενεργειακά αποδοτικών ανακαινίσεων σε κτίρια, ως μέρος των στρατηγικών βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

Η πρώτη συνεδρία θα εξετάσει το σχέδιο της κυβέρνησης του Καναδά για ενίσχυση των ενεργειακά αποδοτικών ανακαινίσεων σε κτίρια προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και πώς αυτό υποστηρίζει τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Θα παρουσιάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η καναδική επένδυση θα διοχετεύσει επενδύσεις σε ενεργειακά αποδοτικούς εξοπλισμούς, ως μέρος του σχεδίου υποδομής της για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η 2η συνεδρία θα επικεντρωθεί στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ και θα επισημάνει τα κύρια χαρακτηριστικά του Next Generation EU και το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη. Θα διερευνήσει πώς μέσα από εργαλεία όπως το Recovery and Resilience Facility και άλλα προγράμματα όπως το InvestEU και το Just Transition Mechanism μπορούν να διοχετεύσουν επενδύσεις για ανακαινίσεις κτιρίων.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ