Oι πέντε εταιρείες από την Αργεντινή στον τομέα των ΑΠΕ που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Oι πέντε εταιρείες από την Αργεντινή στον τομέα των ΑΠΕ που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα
Τετάρτη, 17/02/2021 - 20:05

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα παρουσίασε στο ελληνικό κοινό πέντε εξαγωγικές εταιρείες της Αργεντινής, εξειδικευμένες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

R Y R EXHIBIDORES S.A. - ηλεκτρονικές σόμπες με ξύλινα πέλλετς.

Η εταιρεία κατασκευάζει σόμπες και καύσιμα από ξύλινα πέλλετς, και διαθέτει προς εξαγωγή το προϊόν της «ÖFEN».

Η παραγωγή της φτάνει στις 3.000 σόμπες το μήνα, και είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

VEXMEL S.R.L. - αποδοτικότερες ανεμογεννήτριες χαμηλής ισχύος.

Η εταιρεία σχεδιάζει να συμπεριλάβει στις εξαγωγές της όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής από την μεριά του Ειρηνικού, και την Ουρουγουάη, δεδομένου ότι έχουν τις ιδανικές συνθήκες ανέμου για να μπορέσουν να επωφεληθούν από τους πόρους που παρέχει ο εξοπλισμός τους.

VALLE DE LA PUERTA S.A. - παραγωγή πέλλετς από υπολείμματα ελιάς. Η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξάγει πέλλετς στη Χιλή, όπου απαγορεύεται η καύση καυσόξυλων, και όπου η χρήση πέλλετς είναι ευρέως διαδεδομένη λόγω των πλεονεκτημάτων της σε σχέση με το περιβάλλον. Ενδιαφέρονται επίσης να εξάγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

FÉNIX BIOENERGY - Εξαγωγές βιοκαυσίμων.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο στοχεύει στην παροχή στερεών βιοκαυσίμων σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πουλερικών, δημητριακών, ελαιοειδών, γαλακτοκομικών, ψυγείων, φυτώριων και πολλές άλλες εφαρμογές σε λέβητες θέρμανσης, σε βιομηχανίες γενικά, τουριστικά ξενοδοχεία και εκπαιδευτικά κέντρα, χωρίς να παραμεληθεί η οικιακή θέρμανση, ειδικά για χρήση σε σόμπες με πέλλετς.

ELECTROMECANICA BOTTINO HNOS. S.A., πρωτοπόροι στην αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Το ξεχωριστό της προϊόν είναι η ανεμογεννήτρια 2Kw Winter 1500, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες του κλάδου, λόγω της εποικοδομητικής της αντοχής - ικανή να αντέξει μια υπερφόρτωση του 50% της ονομαστικής ισχύος της - και ο σχεδιασμός της βασίζεται σε ένα περίβλημα που κατασκευάζεται με έγχυση αλουμινίου με προσεκτικά φινιρίσματα και ψημένη ηλεκτροστατική βαφή, που του δίνει ένα χαμηλό βάρος σε σχέση με την παραγόμενη ισχύ.