Το λιμάνι του Μπλάιθ παρουσιάζει έναν νέο πράσινο τερματικό σταθμό

Το λιμάνι του Μπλάιθ παρουσιάζει έναν νέο πράσινο τερματικό σταθμό
Παρασκευή, 12/02/2021 - 12:36

Το Λιμάνι του Μπλάιθ στην Αγγλία παρουσιάζει τον τερματικό σταθμό Bates Clean Energy, ο οποίος περιλαμβάνει βελτιωμένες εγκαταστάσεις και την ευκαιρία για επενδύσεις και καινοτομία με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υποστηρίζεται από τη NELEP παρουσιάζει έναν διευρυμένο τερματικό 17 εκταρίων με δύο αγκυροβόλια, αναβαθμισμένες αποβάθρες βαρέων ανελκυστήρων και έως και οκτώ εκτάρια πλήρως ανακαινισμένης έκτασης για την ανάπτηξη της αποβάθρας, με πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση.

Το Λιμάνι δήλωσε ότι δεσμεύεται επίσης για μια στρατηγική για την απαλλαγή από τον άνθρακα για τον ιστότοπο και το λιμάνι ευρύτερα που περιλαμβάνει την ηλεκτροδότηση του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ηλεκτρικού γερανού βαρέως τύπου 120 τόνων και ενεργειακών πρωτοβουλιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα για νέα και υπάρχοντα κτήρια.

Σε αυτά περιλαμβάνονται οι δυνατότητες θέρμανσης με νερό από ορυχείο, ηλιακή ενέργεια και μια σειρά μέτρων ενεργειακής απόδοσης.

Το Λιμάνι δήλωσε ότι με τον ιστότοπο που βρίσκεται δίπλα στο υπεράκτιο αιολικό έργο Catapult, υπάρχει επίσης μια ευκαιρία για έρευνα και καινοτομία με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, με συνεργασία σε μια σειρά πρωτοβουλιών όπως το πράσινο υδρογόνο, η παράκτια ενέργεια, η αποθήκευση μπαταριών, ο αυτοματισμός των πλοίων και υποθαλάσσια ρομποτική.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Λιμανιού του Μπλάιθ, Martin Lawlor, δήλωσε:

«Η έναρξη του τερματικού σταθμού Bates Clean Energy αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του λιμανιού ως μια σημαντική υπεράκτια ενεργειακή βάση και στη δέσμευσή μας για την εθνική στρατηγική για την απαλλαγή από τον άνθρακα. Με την υποστήριξη εθνικών και περιφερειακών εταίρων, δημιουργούμε μια μοναδική ευκαιρία για εσωτερικές επενδύσεις με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην περαιτέρω επέκταση της σημαντικής αλυσίδας εφοδιασμού με υπεράκτια ενέργεια που βρίσκεται ήδη γύρω από τις τον κόλπο του Μπλάιθ».

https://www.youtube.com/watch?v=ZGvAjmwojSk&feature=emb_logo

Πηγή: reNEWS