Νότια Κορέα: Υπογραφή για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο συνολικής ισχύος 8,2 GW

Νότια Κορέα: Υπογραφή για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο συνολικής ισχύος 8,2 GW
Δευτέρα, 08/02/2021 - 11:34

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ανακοίνωσε σχέδιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, συνολικής ισχύος 8,2 GW.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας συμμετείχε σε τελετή υπογραφής στη νοτιοδυτική παράκτια πόλη Sinan, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το έργο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το έργο ύψους 48,5 τρισεκατομμυρίων γουόν, (36,05 δισεκατομμυρίων ευρώ) αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 και θα αποτελεί μέρος της προσπάθειας πράσινης ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κεντρικό σημείο της Πράσινης Νέας Συμφωνίας του Προέδρου, Μουν Τζε-ιν, η οποία παρουσιάστηκε με σκοπό τον περιορισμό της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και να καταστεί η χώρα ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2050.

Ο Μουν δήλωσε:

«Με αυτό το έργο, επιταχύνουμε τη φιλική προς το περιβάλλον ενεργειακή μετάβαση και κινούμαστε πιο δυναμικά προς την ουδετερότητα του άνθρακα»

Ανέφερε ότι το έργο θα παρέχει έως και 5.600 θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην επίτευξη ενός στόχου για την αύξηση της αιολικής ισχύος της χώρας σε 16,5 GW έως το 2030 από τα 1,6 GW σήμερα.

Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο είναι το Hornsea 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ισχύος 1.12 GW.