GE: Χρηματοδότηση για πρότζεκτ πτερυγίων ανεμογεννητριών τρισδιάστατης εκτύπωσης

GE: Χρηματοδότηση για πρότζεκτ πτερυγίων ανεμογεννητριών τρισδιάστατης εκτύπωσης
Δευτέρα, 08/02/2021 - 12:19

Η GE Renewable Energy, η GE Research και η LM Wind Power επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για να ερευνήσουν το σχεδιασμό και την κατασκευή πτερυγίων ανεμογεννητριών τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι επιχειρηματικές μονάδες της GE θα συνεργαστούν με το Εθνικό Εργαστήριο Oakridge και το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα έργο διάρκειας 25 μηνών και κόστους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων (5,58 εκατομμυρίων ευρώ) για την ανάπτυξη και επίδειξη μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας κατασκευής πτερυγίων υψηλής απόδοσης για το μέλλον.

Το πρότζεκτ θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη θερμοπλαστικού δέρματος χαμηλού κόστους, σε συνδυασμό με τυπωμένο οπλισμό.

Επιπλέον θα παρέχει την άκρη ενός πτερυγίου πλήρους μεγέθους, η δομή του οποίου θα τεθεί σε δοκιμή, καθώς και τρεις άκρες πτερυγίων οι οποίες θα εγκατασταθούν σε μια ανεμογεννήτρια.

Το έργο αναμένεται να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα της αιολικής ενέργειας τόσο στον χερσαίο όσο και στον υπεράκτιο τομέα, μειώνοντας το κόστος κατασκευής, αυξάνοντας την ευελιξία της αλυσίδας εφοδιασμού και παρέχοντας πτερύγια ελαφρύτερου βάρους κατασκευασμένα με περισσότερο ανακυκλώσιμα υλικά.

Επιπλέον, ο χρόνος του κύκλου σχεδιασμού μειώνεται, κάτι που θα αποφέρει περαιτέρω αυξήσεις στην ετήσια παραγωγή ενέργειας και μειώσεις στο κόστος ενέργειας.