RWE Renewables: Προαιρετική συμφωνία με νορβηγική εταιρεία για την κατασκευή αιολικού έργου 98 MW στη χώρα

RWE Renewables: Προαιρετική συμφωνία με νορβηγική εταιρεία για την κατασκευή αιολικού έργου 98 MW στη χώρα
Τρίτη, 02/02/2021 - 11:52

Προαιρετική συμφωνία επιλογής υπεγράφη μεταξύ της νορβηγικής Magnora και της RWE Renewables με σκοπό την ανάπτυξη έργου αιολικής ενέργειας ισχύος 98 MW στη νότια Νορβηγία.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά το αιολικό πάρκο Oddeheia και Bjelkeberg στο νομό Agder, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2021και η λειτουργία του, το 2022.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο της Magnora στο έργο θα είναι περίπου 34%.

Ο πρόεδρος της Magnora, Torstein Sanness, δήλωσε:

«Η περιοχή της Νότιας Νορβηγίας έχει μια φανταστική ευκαιρία να λάβει ηγετική θέση στην ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών, όπως είναι η παραγωγή μπαταριών, υποστηριζόμενη από μια τοπική βιομηχανία πράσινης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές»

Αναφέρεται ότι η RWE Renewables υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας για παράταση άδειας ενός έτους. Αυτό θα σήμαινε ότι το αιολικό πάρκο θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σύντομα.

Η συμμετοχή της Magnora στο έργο εξαρτάται από την έγκριση της παράτασης της άδειας, ενώ σημειώνεται ότι όλες οι συμφωνίες που έχουν ήδη συναφθεί μεταξύ της RWE Renewables, των τοπικών προμηθευτών και των τοπικών αρχών θα παραμείνουν σε ισχύ μετά την επένδυση της Magnora στο έργο.