AquaVentus: Υποστήριξη από νέα μέλη στο υπεράκτιο αιολικό έργο πράσινου υδρογόνου στη Βόρεια Θάλασσα

AquaVentus: Υποστήριξη από νέα μέλη στο υπεράκτιο αιολικό έργο πράσινου υδρογόνου στη Βόρεια Θάλασσα
Παρασκευή, 29/01/2021 - 16:05

Πέντε νέα μέλη εντάχθηκαν στο έργο υπεράκτιο αιολικό έργο πράσινου υδρογόνου, AquaVentus, στη Βόρειο Θάλασσα, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή 10 GW έως το 2035.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μέλη είναι η Hydrogenious LOHC Technologies, η ενεργειακή εταιρεία Avia, ο χειριστής τερματικών LNG German LNG Terminal, η λιμενική εταιρεία Cuxport και η εμπορική νομική εταιρεία Görg.

Αναφορικά με το έργο, η υπεράκτια αιολική ενέργεια προορίζεται για την παραγωγή υδρογόνου στη Βόρεια Θάλασσα και στη συνέχεια να μεταφέρεται στην ξηρά μέσω ενός αγωγού.

Η εταιρεία Hydrogenious διανέμει πράσινο υδρογόνο με την πατενταρισμένη τεχνολογία Liquid Organic Hydrogen Carrier (LOHC) και μαζί με την AquaVentus, σκοπεύει να προσαρμόσει την τεχνολογία LOHC σε μεγάλους όγκους και να προσαρμοστεί στις συνθήκες του υπεράκτιου περιβάλλοντος.

Η γερμανική LNG GmbH σχεδιάζει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει έναν πολυλειτουργικό τερματικό σταθμό εισαγωγής και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Brunsbüttel. Μαζί με τους συνεργάτες, η εταιρεία εξετάζει επίσης το βαθμό στον οποίο οι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής ΥΦΑ μπορούν να συνδυαστούν με σημεία τροφοδοσίας υγρού υδρογόνου.

Η Avia λειτουργεί τέσσερις χερσαίες εταιρείες αιολικών πάρκων και είναι πεπεισμένη για τη μακροπρόθεσμη σημασία του πράσινου υδρογόνου για τη Γερμανία και το ενεργειακό μείγμα.

Σχετικά με τον ρόλο του Cuxport, αυτός θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την εφαρμογή και τον συντονισμό σύνθετων εννοιών logistics για τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως λιμάνι συντήρησης, επισκευής και εγκατάστασης.

Η γερμανική νομική εταιρεία Görg θα υποστηρίξει την AquaVentus και την παραγωγή πράσινου υδρογόνου ως μέρος της συμβολής της στην επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης.

Ο πρόεδρος της AquaVentus Association δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε τα νέα μέλη μας στην οικογένεια AquaVentus. Μαζί, μπορούμε να εφαρμόσουμε όχι μόνο την παραγωγή, αλλά και τις μεταφορές και την απαραίτητη έρευνα στον τομέα του πράσινου υδρογόνου».

Πηγή: reNEWS