Natural Power: Έξυπνη τεχνολογία για τη μείωση συγκρούσεων νυχτερίδων με ανεμογεννήτριες

Natural Power: Έξυπνη τεχνολογία για τη μείωση συγκρούσεων νυχτερίδων με ανεμογεννήτριες
Τετάρτη, 20/01/2021 - 14:49

Η συμβουλευτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Natural Power, παρουσίασε μία έξυπνη τεχνολογία για τη μείωση των συγκρούσεων των νυχτερίδων με τις ανεμογεννήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σύστημα Detection and Active Response Curtailment (DARC), το οποίο μειώνει ταυτόχρονα τους θανάτους των νυχτερίδων και τις απώλειες ενέργειας στα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Natural Power συγκέντρωσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις νυχτερίδες, καθώς και μηχανικούς τεχνολογίας και λογισμικού για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας, την οποία θα προσφέρει ως υπηρεσία.

Σχετικά με την τεχνολογία, αυτή μπορεί να ανιχνεύει τη δραστηριότητα νυχτερίδων και στη συνέχεια στέλνει ένα σήμα στον διακομιστή DARC όπου υποβάλλεται σε επεξεργασία μαζί με άλλα σήματα SCADA από την ανεμογεννήτρια καθώς και μετεωρολογικά δεδομένα. Ο διακομιστής στη συνέχεια αποφασίζει εάν η ανεμογεννήτρια θα πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία ή όχι.

Εάν είναι απαραίτητη η διακοπή της λειτουργίας της, τα πτερύγια θα σταματήσουν αργά, μέχρι να τεθούν σε πλήρη ακινησία για 30 λεπτά. Εάν εντοπιστεί μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, τα πτερύγια θα συνεχίσουν να παραμένουν ακίνητα για 10 ακόμη λεπτά έως ότου δεν ανιχνεύεται πλέον καμία δραστηριότητα. Μόνο τότε η ανεμογεννήτρια θα τίθενται πάλι σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η Natural Power ήρθε σε συνεργασία με την Alliant Energy για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός πλήρους συστήματος στο αιολικό πάρκο English Farms στην Αϊόβα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο 2020.

Με πληροφορίες απο: reNEWS

Φωτο: Pixabay