GE και Orsted ολοκλήρωσαν τη συμφωνία ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Ocean Wind 1100 MW στις ΗΠΑ

GE και Orsted ολοκλήρωσαν τη συμφωνία ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Ocean Wind 1100 MW στις ΗΠΑ
Τρίτη, 19/01/2021 - 12:30

Η GE Renewable Energy ολοκλήρωσε τη συμφωνία για προμήθεια ανεμογεννητριών και παροχή υπηρεσιων με την Orsted για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Ocean Wind, ισχύος 1100 MW, που βρίσκεται στα ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, στο Νιου Τζέρσεϋ.

Η GE δήλωσε ότι η Orsted θα χρησιμοποιήσει ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας Haliade-X των 12 MW, με την επιλογή να χρησιμοποιηθεί και η παραλλαγή των 13 MW. Επιπλέον, στη συμφωνία περιλαμβάνεται και πενταετής σύμβαση σέρβις και εγγύησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, John Lavelle, δήλωσε:

«Εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη που έχει δείξει η Orsted στην ανεμογεννήτρια Haliade-X. Το New Jersey Wind Port θα είναι ένας εξαιρετικός πόρος για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της GE Renewable Energy, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεγιστοποίηση των περιβαλλοντικών και οικονομικών αναπτυξιακών οφελών που μπορεί να αποφέρει η υπεράκτια ενέργεια στην πολιτεία και το έθνος».

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του Νιου Τζέρσεϋ για να βοηθήσουμε στην εγκατάσταση και συντήρηση αυτών των υπερσύγχρονων ανεμογεννητριών με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο».

Ο υπεύθυνος του υπεράκτιου τομέα της Orsted, Martin Neubert, πρόσθεσε ότι «η συνεχώς αυξανόμενη ικανότητα των ανεμογεννητριών ήταν θεμελιώδης για να καταστεί η υπεράκτια αιολική ενέργεια ανταγωνιστική προς την ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από ορυκτά καύσιμα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την GE για την εγκατάσταση της νέας ανεμογεννήτριας στα μεσο-Ατλαντικά έργα μας».

Φωτό: GE