Siemens Gamesa:Προμήθεια ανεμογεννητριών 217 MW σε δύο αιολικά έργα στο Βιετνάμ

Siemens Gamesa:Προμήθεια ανεμογεννητριών 217 MW σε δύο αιολικά έργα στο Βιετνάμ
Παρασκευή, 15/01/2021 - 15:50

Η Siemens Gamesa έχει εξασφαλίσει δύο παραγγελίες ανεμογεννητριών συνολικού ύψους 217 MW από την Hanbaram Wind Power JSC στο Βιετνάμ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη παραγγελία αφορά το αιολικό έργο Hanbaram, ισχύος 117 MW και θα περιλαμβάνει 29 ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας 4.X με ύψος ρότορα 145 μέτρων.

Το δεύτερο έργο είναι το Hung Hai, ισχύοw 100 MW και θα περιλαμβάνει 25 πανομοιότυπες ανεμογεννήτριες.

Σημειώνεται ότι και τα δύο έργα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τα χερσαία έργα στην Ασία και στον Ειρηνικό, Paulo Soares, δήλωσε:

«Με την υποστήριξη της κορυφαίας τεχνολογίας και του ιστορικού παράδοσης έργων στο Βιετνάμ και στην Ασία και τον Ειρηνικό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την είσοδο της Hanbaram Wind Power JSC στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

«Με μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη ομάδα στο Βιετνάμ, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε καθαρή ενέργεια για να στηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουμε την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο Βιετνάμ. Η πράσινη ανάκαμψη έχει τεθεί στο επίκεντρο των πακέτων στήριξης πολλών χωρών μετά το Covid-19. Η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιολικής και ανανεώσιμης ενέργειας είναι εξίσου κρίσιμη για την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Βιετνάμ».