Iberdrola: Συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ελλάδα με την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου στη Θράκη

Iberdrola: Συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ελλάδα με την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου στη Θράκη
Πέμπτη, 14/01/2021 - 12:41

Η Iberdrola επιταχύνει τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεκινώντας τη νέα χρονιά με το αιολικό έργο Mίκρονος, στη Θράκη.

Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 33,6 MW, το έργο θα περιλαμβάνει οκτώ ανεμογεννήτριες της Vestas τύπου V150-4.2 MW, με ύψος πλήμνης 105 μέτρων και διάμετρο ρότορα επίσης 150 μέτρων.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του έτους, θα αυξήσει την εγκατεστημένη ανανεώσιμη ισχύ της Iberdrola στην Ελλάδα και την Κύπρο, στα 335 MW.

Αναφέρεται επιπλέον, ότι το 2022, η εταιρεία πρόκειται να θέσει σε λειτουργία τρία ακόμη αιολικά έργα, τα οποία θα προσθέσουν ακόμα 100,4 MW ισχύος στο χαρτοφυλάκιό της, με την ανανεώσιμη αιολική ισχύ της Iberdrola στην Ελλάδα να ανέρχεται στα 435,4 MW.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αιολικά πάρκα Άσκιο 2, ισχύος 33,6MW και Άσκιο 3, ισχύος 48MW στην Κοζάνη, καθώς και το αιολικό έργο ισχύος 16,5 MW στη θέση Ροκάνι στη Βοιωτία, τα οποία κέρδισε η Iberdrola σε δημοπρασία κατά το περασμένο έτος.

Όπως αναφέρει η Iberdrola, τα συγκεκριμένα έργα διασφαλίζουν ότι η εταιρεία συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, κάτι που είναι απαραίτητο για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης προς ένα μοντέλο αποανθρακοποίησης και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε ότι τα έργα ΑΠΕ που αναπτύσσει στην Ελλάδα, αποτελούν μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της για την ενεργειακή μετάβαση.

Τέλος, σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2020, η Ελλάδα είχε 7.237 MW εγκατεστημένης ανανεώσιμης ισχύος, εκ των οποίων τα 3.832 MW αφορούν αιολικά έργα και τα 2.841 MW έργα ηλιακής ενέργειας.

Φωτογραφία: Iberdrola